< Zpět na blog

Co se skrývá pod zkratkami PVC, LVT, HDF či SPC? 

Při výběru nové podlahy do vašeho domova jste se jistě setkali s velkým množstvím nicneříkajících zkratek. My vám prozradíme, co se pod takovými zkratkami skrývá a jaké vlastnosti mají podlahy s tímto označením.

Zkratky LVT, HDF, PVC či SPC se používají především ve spojení s vinylovými podlahami a v drtivé většině případů se jedná o označení materiálů, ze kterých jsou tyto podlahy vyrobeny. Jejich konkrétní rozdíl velmi často tkví ve složení jádra dané podlahové krytiny.

PVC podlahy

Podlahy, které nesou označení PVC, jsou běžným a oblíbeným typem vinylových podlah. Zkratka PVC označuje materiál polyvinylchlorid, ze kterého je tento druh celovinylových podlah vyroben. PVC podlahy jsou nejčastěji k dostání v rolích a jsou určeny k celoplošnému lepení, díky němuž jsou vhodné i do prostor se zvýšenou vlhkostí. Existují však i varianty, které lze položit plovoucím způsobem nebo které se dodávají v dílcích.

LVT podlahy

Vinylové podlahy nesoucí označení LVT (z anglického “Luxury Vinyl Tile”) patří k propracovanějším a odolnějším druhům vinylových dílců. Charakteristické pro ně je tuhé jádro, které zaručuje rozměrovou stálost a vysokou odolnost. Mezi tyto podlahy řadíme SPC podlahy či podlahy s HDF deskou.

Podlahy na HDF desce

HDF (High Density Fibreboard) je označení pro dřevovláknitou desku, která tvoří jádro tohoto druhu podlahových dílců. Vinylové podlahy na HDF desce mají s laminátovými podlahami společné HDF jádro, liší se však v nášlapné vrstvě, kterou u vinylových podlah tvoří vinyl místo laminátu. Vinylová vrstva dodává těmto krytinám příjemnější a měkčí došlap a také více tlumí kročejový hluk.

SPC podlahy

SPC je zkratka pro anglický výraz “Stone Polymer Composit”. Toto označení nesou plovoucí vinylové podlahy, jejichž jádro je tvořeno minerály či kamenivem a které patří mezi ty nejodolnější. Výhodou těchto podlah je vysoká odolnost, rozměrová stálost a voděodolnost. SPC podlahy se hodí i do zatíženějších či komerčních prostor a lze je kombinovat s podlahovým vytápěním.

Vyberte si z naší široké nabídky různých dekorů a druhů vinylových podlah. V případě zájmu můžete po telefonické domluvě navštívit naši vzorkovnu v Praze, kde vám s výběrem rádi poradíme. Pokud chcete, aby byl výsledek perfektní, zajistíme i profesionální pokládku vaší nové podlahy.

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář