< Zpět na blog

Vinylové podlahy do kuchyně – proč jsou lepší než jiné typy podlah?

Kuchyně představuje velmi specifické prostředí, kde podlaha dostává opravdu zabrat. Proto je potřeba vybrat takovou podlahu, která bude odolná a nebude jí vadit náročný provoz ani vlhké prostředí. Ideální volbou jsou vinylové podlahy.

Kuchyně je často středobodem domácnosti a bývá vystavena náročným podmínkám. Položit sem můžete vlastně jakoukoli podlahu, ale můžete si být jisti, že u většiny se brzy dočkáte poškození nebo velmi namáhavé údržby. Proto je potřeba vybírat s rozumem a nejen podle toho, jak se vám podlaha líbí.

Jaká podlaha se do kuchyně nehodí

Zná to každý z nás. V kuchyni je provoz, stále se tu vaří a občas se něco vylije. A právě vlhkost je pro podlahu velkým strašákem, zejména u dřevěných nebo méně kvalitních laminátových podlah. V kuchyni také není nouze o různé cákance od omáček a rozdrobení surovin, což má katastrofické dopady na koberce. Proto ani ty nejsou do kuchyní úplně nejvhodnější. V neposlední řadě nám při vaření často něco upadne, například sklenička, hrnec, miska atd. a tyto nehody by nemusela přežít dlažba, u které hrozí, že společně s upadlým nádobím se rozbije i kus dlaždice. Navíc oblíbené bílé spáry mezi dlažbou by v kuchyni brzy nebyly bílé.

Proč je vhodná vinylová podlaha

Když už víme, jaká podlaha není úplně vhodná jako podlahová krytina do kuchyně, pojďme si říci něco bližšího o vinylových podlahách, které naopak pro využití v kuchyni doporučujeme. U vinylových podlah se setkáte s velmi odolným povrchem, který je chráněn nášlapnou vrstvou a ochrannou PUR vrstvou. Nemusíte se tedy bát, že by se povrch podlahy při pádu předmětu poškodil. Velikou výhodou je také 100% voděodolnost vinylových podlah. U lepených podlah je voděodolnost zaručena vždy, u plovoucích vinylových podlah je dobré se informovat, zda je voděodolný zámkový spoj, kterým jsou jednotlivé vinylové dílce spojeny.

Co se týče dalších vlastností vinylu, určitě v kuchyni oceníte také protiskluzovost, měkkost povrchu, tlumení kročejového hluku, antistatičnost a jednoduchost údržby. Pokud se vám povede něco vylít, nadrobit nebo upatlat, všechny fleky a drobky jednoduše zametete nebo setřete vlhkým mopem.

Zajímavým benefitem je i to, že pod vinylové podlahy můžete položit podlahové topení, což se hodí zejména tam, kde jsou kuchyně propojeny s obývacím pokojem a vy chcete v celém prostoru nastavit příjemný tepelný komfort.

Jakou vinylovou podlahu do kuchyně můžete zvolit

Variabilita vinylových podlah nezná mezí, proto si můžete vybrat typ pokládky i dekor podle toho, jak chcete, aby podlaha ladila s vybavením kuchyně i se zbytkem interiéru.

U plovoucích neboli zámkových vinylových podlah do kuchyně se setkáte s jednoduchou pokládkou a vysokou odolností. Lepené vinylové podlahy vám zase zaručí dokonalou voděodolnost. K pokládce je ovšem lepší přizvat odborníky.

Mezi dekory najdete přírodní vzory dřeva, které jsou velmi realisticky zpracované a vy tak nemáte téměř šanci poznat, že se nejedná o skutečnou dřevěnou podlahu. Oblíbený je také dekor kamene, mramoru nebo vzor dlažby.

V naší nabídce najdete několik stovek dekorů vinylových podlah, stačí si jen vybrat. Pokud byste si chtěli vybrané dekory prohlédnout naživo, kontaktujte nás telefonicky a sjednejte si s námi schůzku v pražské vzorkovně, kde vám rádi vše ukážeme a předvedeme. Nabízíme také služby kompletní pokládky plovoucích i lepených vinylových podlah.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář