< Zpět na blog

Orientujete se v zátěžových třídách vinylových podlah? A jak vybrat tu pravou?

Výběr té pravé vinylové podlahy, která vyplní vaše požadavky, nemusí být alchymií ve chvíli, kdy se seznámíte s důležitými parametry. Jedním z nich je i zátěžová třída, která udává, jak je podlahová krytina odolná. Zátěžová třída se určuje podle obecně platné normy a každá podlaha by měla být označena standardizovaným symbolem.

Třída zátěže 21 až 23

Podlahy s označením 21 až 23 jsou vhodné do bytové výstavby.

Třída zátěže 21

Podlahoviny s tímto označením jsou určené do obytných prostor s malým nebo občasným používáním, jako jsou ložnice, dětské pokoje nebo pokoje pro hosty.

Třída zátěže 22

Podlahy s třídou zátěže 22 jsou určeny do obytných prostor s běžným používáním, například do obývacích pokojů, jídelen nebo chodeb.

Třída zátěže 23

Tyto podlahové krytiny jsou vhodné pro nejvíce zatížené obytné prostory, ke kterým patří kuchyně, schodiště nebo vstupní haly.

Třída zátěže 31 až 34

Označení 31 až 34 najdete u podlahových krytin, které jsou určené pro komerční výstavbu.

Třída zátěže 31

Podlahoviny s třídou zátěže 31 jsou vhodnou volbou pro komerční prostory s menším využíváním, jako jsou konferenční místnosti a hotelové pokoje.

Třída zátěže 32

A podlahy s třídou zátěže 32? Jsou vhodné do komerčních prostor s trvalým používáním, například do škol, čekáren, kanceláří, hotelových hal a obchodů.

Třída zátěže 33

Tyto podlahoviny jsou vhodné pro objekty s intenzivním používáním, řadí se k nim obchodní domy, školní třídy a kanceláře.

Třída zátěže 34

Podlahové krytiny s označením 34 zvolte v případě, že sháníte podlahovinu vhodnou do komerčních prostor s extrémní zátěží, jako jsou školní chodby, šatny a chodby.

Třída zátěže 41 až 43

Vinylové podlahy označené čísly 41 až 43 jsou vhodné do průmyslových oblastí. Své využití najdou ve vstupních halách, silně frekventovaných místnostech obchodních domů, v divadlech i ve vybraných provozech průmyslu a služeb.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář