< Zpět na blog

Plovoucí vinylové podlahy

Na rozdíl od lepených vinylových dílců se plovoucí vinylové podlahy nelepí k podkladu. V porování s vinylovými podlahami, které jsou určeny k lepení k podkladu, mají větší tloušťku. Díky tomu snesou drobné nerovnosti podkladu (Při pokládce vinylových podlah lepením musí být podklad naprosto bezchybně rovný, hladký a čistý).

Konstrukce plovoucí vinylové podlahy

Konstrukčně se jedná o totožný vinyl, jako ve verzi pro celoplošné lepení. Jen je tato vrstva vinylu umístěna na nosiči, který je nosná HDF deska (stejně jako u laminátových podlah). Nebo se jedná o celovinylové podlahy se samonosnou deskou, která je složena z několika vrstev tvrzeného PVC.

Třída zátěže a tloušťka nášlapné vrstvy

Důležité kritérium, které ovlivňuje výběr ideální vinylové podlahy, je třída zátěže. S tou souvisí i tloušťka nášlapné PUR vrstvy. Obvykle platí, že čím je tloušťka nášlapné vrstvy větší, tím je také vyšší odolnost vinylové podlahy.

Výhody plovoucí vinylové podlahy

Vzhledem k vysoké odolnosti vinylu je tento druh podlahy ideální také do domácností se čtyřnohými mazlíčky. Zvířatům nekloužou tlapky a Vás neobtěžuje hlasité klapání drápků.

Vinylové plovoucí podlahy se pokládají plovoucím způsobem, takže jejich montáž je poměrně rychlá a pro zkušenější kutily také relativně snadná.

Údržba vinylové plovoucí podlahy nevyžaduje žádné speciální úsilí. Podlahu můžete vytřít vlhkým mopem, vysát nebo zamést, stejně jako všechny běžné dostupné typy podlahových krytin.

Vinylové plovoucí podlahy jsou vhodné v kombinaci s podlahovým vytápěním.

Nevýhody plovoucí vinylové podlahy

Vinyl s konstrukční HDF deskou není vhodný do vlhkých místností. Použití do koupelny je tedy jednoznačně nevhodné. Pokud chcete vinylovou podlahu do koupelny, je vhodnější celovinylová konstrukce plovoucí vinylové podlahy, nebo využít vinylových lepených dílců.



Štítky: ,

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář