< Zpět na blog

Vinylové podlahy Fatra

Vinylové podlahy se řadí k nejoblíbenějším variantám, co se týče podlahových krytin. Vyznačují se velmi jednoduchou pokládkou, snadnou údržbou a vysokou odolností. Vydrží jak fyzické poškození, tak účinky vody, velice dobré jsou také jejich zvukové izolační vlastnosti. Disponují zpravidla širokým výběrem dekorů a barev, které odpovídají módním trendům. Mezi špičku v tomto odvětví jednoznačně patří tradicí a zkušenostmi oplývající Fatra, a. s., známý to výrobce podlahových krytin a zpracovatel plastů.

Společnost se sídlem v Napajedlech poskytuje v současné době čtyři produktové řady pvc neboli vinylových podlah: LINO Fatra, Thermofix, Imperio a Fatra Click. Pojďme si ty nejvýznamnější z nich blíže představit.

Thermofix

Jedná se o podlahovou krytinu vyráběnou v dílcích. Zároveň se skládá z několika vrstev, nese tudíž označení heterogenní. Velmi důležitou vrstvou je vrstva transparentní neboli nášlapná, jež je pokryta mechanickým dezénem. Ten zaručuje podobu přírodního materiálu, ať už dřeva, textilu či kamene. Další vrstvou, která stojí za zmínku je polyuretanová, která se nanáší na samotný povrch podlahy. Slouží ke zvýšení její odolnosti a usnadnění údržby. Z důvodu stabilizace je mezi vrstvy vložena speciální vrstva, nejčastěji se jedná o skelné rouno. Podlahy Fatra Thermofix se vyznačují těmito vlastnostmi: odolnost podlahoviny k vlhkému prostředí, vysoká odolnost k opotřebení, vynikající rozměrová stálost, vysoká chemická odolnost povrchu, vhodnost pro podlahové vytápění, dobrý teplotní vjem a snadná údržba, odolnost proti vlivu kolečkové židle, možnost pokládání na pružný podklad. Využití naleznou jak v domácnostech, tak v komerčních objektech.

 

Imperio

Vinylové podlahy Imperio nabízejí technologii termostabilizace, která garantuje některé velmi užitečné vlastnosti, jako například dobrou tepelnou propustnost (vhodné pro instalaci podlahového topení), vysokou tuhost či rozměrovou stálost (rozměrová stálost zajištěna bez použití skelného rouna). Podlahy Imperio jsou charakteristické svoji vysokou odolností, a to proti poškrábání, vlhku i zvuku. Skládají se ze 4 vrstev. Na povrchu leží PUR lak, pod ním se vyskytují vrstvy nášlapné a dekorační, které určují celkový vzhled podlahy. Na spodu naleznete podkladovou vrstvu z vinylu. Co se týče vzhledu, v nabídce této řady je k dispozici 12 různých vzorů v imitaci dřeva, všechny jsou zdravotně nezávadné a vyrobené ze 100% ekologicky recyklovatelného materiálu. Využití naleznou jak v komerční, tak v bytové sféře. Podlahy Fatra Imperio se vyznačují těmito vlastnostmi: přírodní vzhled imitující dřevo, odolnost k vlhkému prostředí, odolnost proti poškrábání a oděru, velice snadná údržba, velmi nízká úroveň hluku, vhodnost pro podlahové vytápění, zdravotní nezávadnost, ekologičnost - 100% ekologicky recyklovatelný materiál.

 

Fatra Click

Řada Fatra Click obsahuje plovoucí vinylové podlahy, jedná se o velice módní záležitost. Pro spojení jednotlivých dílců není zapotřebí používat žádné lepidlo, zapadnou do sebe díky mechanismu zámkových spojů (tzv. Click systém). Podlaha je konstruována v pěti vrstvách. Tou nejnižší je vrstva korková, starající se o zvukovou a tepelnou izolaci, nad ní ční Unclick systém, pomocí kterého je celá podlaha montována do finální podoby. Prostřední část tvoří HDF vrstva, která funguje jako bariéra proti vlhkosti. Dvě nejsvrchnější vrstvy - vinylová a PUR, mají ochranné a vzhled určující funkce. Plovoucí podlahy Fatra Click jsou provedeny v luxusním designu, který připomíná kvalitní dřevěný masiv. Podlahy Fatra Click se vyznačují těmito vlastnostmi: snadná instalace pomocí patentovaného “Clic“ systému, moderní vzory dokonale imitující dřevo a kámen, z kolekce 20 vzorů lze vytvářet kreativní kombinace, heterogenní povrch vhodný pro občanskou i komerční výstavbu, podlaha je po položení okamžitě připravena pro provoz a zatížení, vinylový povrch s vysokou odolností a snadnou údržbou, snadná instalace bez složitého nářadí a větších zkušeností s pokládkou.

 

Všechny druhy vinylových podlah od společnosti Fatra, a. s. jsou vhodné pro použití v módních interiérech s jakýmkoliv účelem. Slouží k zefektivnění a zkrášlení pobytu v nich. Zároveň pomáhají i čistšímu a zdravějšímu životnímu stylu.

Mimo samotných podlah se v nabídce Fatra tyčí i různé doplňky, od podlahových lišt až po schodišťové hrany. Řady Thermofix, Imperio a Fatra Click je možné použít i v komerčních či společenských prostorách jako jsou školy, nemocnice, kanceláře či interiéry lehkého průmyslu.

Veškeré výrobky odpovídají vysokému standardu, představující evropskou normou ISO 9001.



Štítky: , , , , ,

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář