< Zpět na blog

Tipy na vinylové podlahy dokonale imitující dřevo

Přírodní materiály mají v našich domovech své nezastupitelné místo. Kdo by nechtěl mít doma dřevěnou podlahu? Ale co když nemáte možnost do dřeva investovat, nechcete věnovat podlaze pravidelnou údržbu anebo potřebujete mít podlahu s odlišnými vlastnostmi? Přesně pro vás tu jsou vinylové podlahy, které věrně imitují klasické dřevěné podlahy.

Vinylove

Vinylové podlahy s dekorem dřeva vás nadchnou

Dřevo samo o sobě najdeme v přírodě v nespočtu odstínech a nikdy nebudete mít dvě stejná dřevěná prkna. To samé platí pro vinylové podlahy. Moderní vinylové krytiny nabízejí stovky různých odstínů, mezi kterými si vyberete přesně takový, který se hodí do vašeho interiéru.

Je-libo světlou podlahu v béžovém, šedém nebo žlutém odstínu? Zkuste platan, bělený dub, buk lesní nebo světlou hrušeň. Tyto druhy dřevin se hodí pro pokládku v menších místnostech, které opticky rozjasní.

Střední a tmavší tóny hnědé, šedé nebo načervenalé barvy naleznete u dřevin jako je ořech, jasan, tmavý dub, tmavá hruška, tis, divoká třešeň nebo borovice. Tyto tmavší odstíny oceníte ve větších prostorách, které zútulní a vyvolají v nich pocit tepla.

Chtějte kvalitu i širokou nabídku vzorů

Vinylové podlahy jsou na rozdíl od těch dřevěných odolné vůči poškození. Můžete je položit do obytných i komerčních prostor. Jsou příjemné na došlap, tlumí kročejový hluk a jsou snadné na údržbu. V případě lepených vinylových podlah nebo plovoucích podlah s voděodolným zámkovým spojem je můžete instalovat i do kuchyní a koupelen.

Pokud nemáte představu, u jakých značek hledat vinylové podlahy s dekorem dřeva, máme pro vás pár tipů.

Fatra Thermofix – pro náročné zákazníky

Vinylová podlaha v dílcích určených k celoplošnému lepení uspokojí i ty opravdu náročné. Dobře vede teplo, je odolná vůči mechanickému i chemickému poškození a je voděodolná. V nabídce kolekce Fatra Thermofix najdete dekory dubu, smrku, borovice, topolu, jasanu, ořechu, tisu nebo habru v barvách od decentní světlé, až po výraznou tmavě hnědou.

Vinylová podlaha Fatra Thermofix

Gerflor – dřevo do bytu i kanceláře

Lepené nebo plovoucí vinylové podlahy Gerflor jsou výrazné díky dokonale propracovaným strukturám dřeva. Vyhrajte si s laděním místnosti a dejte jí tvář díky jedinečné kresbě dřeva. Je už jen na vás, zda budete chtít podlahu položit do kuchyně, obýváku, chodby nebo třeba do kanceláře. Odolnost, příjemný došlap i voděodolnost v případě lepených variant oceníte všude.

Vinylová podlaha Gerflor

Conceptline – jemnost v každém detailu

Chcete-li decentní podlahu, s jemnými dřevěnými tóny, je lepená vinylová podlaha Conceptline dobrou volbou. Světlé dekory dřeva vás okouzlí hrou barev, mezi kterými najdete béžovou, krémovou, šedou, světle hnědou i tmavší hnědou. Příjemný pocit z podlahy ještě zvýšíte, pokud pod ni nainstalujete podlahové topení.

Vinylová podlaha Conceptline

Moduleo – dřevo na pohled i na dotek

Podlahy Moduleo jsou opravdovým unikátem. Kvalita ve zpracování dekoru vás ohromí nejen na pohled, ale při dotyku ucítíte příjemnou strukturu každého letokruhu a suku. Budete si moci užít pocit, jako byste chodili po opravdové dřevěné podlaze. Přitom nepřijdete o odolnost vinylové podlahy, kterou můžete mít jak v lepené, tak plovoucí variantě.

Vinylová podlaha Moduleo

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář