< Zpět na blog

Výběrem podlahy a interiérových dveří ovlivníte vzhled místnosti. Slaďte vše k dokonalosti

Zařizování nového domova nebo rekonstrukce toho starého – vždy se nabízí otázka, jakou vybrat podlahu a jak k ní sladit dveře, aby obojí nevypadalo jako pěst na oko. Zkuste se řídit našimi radami a zařiďte si interiér snů.

Když podlaha a interiérové dveře ladí na stejnou notu

Co vybrat jako první – podlahu nebo dveře? Nejlépe obojí najednou, protože jen tak dokážete sladit dekor podlahy a dveří. Při výběru myslete na to, jak chcete, aby místnost ve výsledku vypadala.

Světlá podlaha dokáže interiér prosvětlit a opticky zvětšit. Stejně tak dveře ve světlé barvě pomohou místnost odlehčit. Naopak tmavé dekory podlah a dveří působí elegantně a u příliš rozlehlých místností pomohou s „ukotvením“ prostoru. Kombinace světlá podlaha x světlé interiérové dveře nebo tmavá podlaha x tmavé interiérové dveře bude vypadat vkusně a sjednotí design místnosti. Pak už jen stačí doladit místnost nábytkem.

Pokud volíte oblíbené dřevo, pamatujte na to, že v jedné místnosti by měly být vždy maximálně dva dřevěné dekory, a to jak na podlaze, na dveřích, tak na nábytku.

Podlaha v kontrastu k interiérovým dveřím

Jako druhou variantu ladění interiéru máte možnost jít cestou kontrastu. Světlá podlaha a tmavé dveře či naopak. Místnost dostane jasné obrysy a můžete si pohrát s laděním barev – nebudete vázáni jen na jeden odstín pro podlahu i dveře, ale můžete sáhnout po dvou vzájemně se doplňujících kontrastních dekorech a barvách.

Rozlehlé místnosti můžete tímto způsobem krásně rozčlenit a přizpůsobením nábytku dáte věcem jasně daný řád. Opět ale mějte na paměti, že dva dekory jsou akorát.

Plancher

Klasika, která se neomrzí

Občas je na výběr tolik možností, že se jednoduše nedokážete rozhodnout. V tom případě vsaďte na volbu klasických bílých interiérových dveří, které se hodí vždy a všude, jsou nadčasové, nevycházejí z módy a dají se kombinovat s jakoukoli podlahou i nábytkem.

U podlah vsaďte na vinylové podlahy s dekorem dřeva v oblíbené variantě buk nebo dub. Působí velmi domácky a dodávají pomyslné teplo domova. Zejména dekor dub skane, dub aosta nebo i klen polar jsou ideálním světlým dekorem pro provzdušnění jakékoli místnosti.

A když už budete pokládat vinylové dílce, myslete na to, že pro vyniknutí dřevěného dekoru a optické prodloužení místnosti by se měla jednotlivá prkna pokládat podélně a se směrem dopadajícího světla.

Plancher

Podlahy i interiérové dveře na jednom místě

Pomohli jsme vám s představou, jak by mohl váš interiér s novými dveřmi a podlahou vypadat? Pak se nezapomeňte podívat na vzorník vinylových podlah, kde se můžete inspirovat nepřebernou paletou vinylových podlah ve světlých i tmavých odstínech. Interiérové dveře s různými dekory i typem prosklení pak naleznete na našem webu plancher.cz.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář