< Zpět na blog

Výhody a nevýhody použití podložky pod plovoucí vinylovou podlahu

Vinylové podlahy si v posledních letech získávají stále větší oblibu a zdobí podlahy moderních bytů, domů i komerčních prostor. V interiérech se hojně setkáváme jak s lepenými, tak plovoucími vinylovými podlahami.

Právě plovoucí – neboli zámkové podlahy si získávají srdce zákazníků zejména pro své dekory věrně imitující dřevěné podlahy. Při pokládce zámkových vinylových podlah je třeba myslet na to, že nám v některých případech nebude stačit samotná podlaha, ale budeme si muset opatřit i podložku pod plovoucí vinylovou podlahu, která ovlivní vlastnosti podlahy. Nutno podotknout, že některé druhy plovoucích vinylových podlah jsou podložkou opatřeny již z výroby.

Proč jsou plovoucí vinylové podlahy tak oblíbené?

Moderní materiály, ze kterých jsou plovoucí vinylové podlahy vyrobeny a technologie použité při výrobě dělají vinylovou podlahovou krytinu velmi odolnou. Vinylové dílce jsou odolné proti mechanickému poškození, poradí si s běžnou i extrémní zátěží, a přesto si zachovávají povrch bez škrábanců a vrypů. Tyto podlahy jsou velmi příjemné na došlap, tlumí kročejový hluk, jsou odolné proti vlhkosti, snadno se udržují a jsou vhodné k pokládce do všech typů místností. Dá se pod ně instalovat podlahové vytápění a v případě použití voděodolného zámkového spoje se hodí dokonce i do koupelen a kuchyní.

Samotná pokládka vinylové podlahy vyžaduje vyrovnaný povrch zbavený všech nečistot, prasklin a výstupků. Pod plovoucí podlahu je nezbytné umístit podložku, která zlepší vybrané vlastnosti podlahy a přispěje k její delší životnosti.

Podložky pod plovoucí vinylovou podlahu a jejich výhody

Při pokládce plovoucí podlahy z vinylu se bez podložky neobejdete. Jednotlivé dílce plovoucí podlahy jsou sice silnější a tvrdší, než je tomu u lepených podlah, ale i tak je třeba chránit je proti případnému prokreslení nerovností podkladu na povrch podlahy. Podložka také chrání před poškozením jednotlivé zámkové spoje.

Podle zvoleného typu podložky pod vinylovou podlahu na click systém určíte zlepšení jednotlivých vlastností podlahy.

Pomocí podložky můžete:

Nevýhody podložek pod plovoucí podlahu

Umístění podložky pod vinylovou podlahu může způsobit snížení prostupnosti tepla od podlahového topení. Proto konzultujte použití podložky v kombinaci s tepelným vytápěním s prodejcem už při nákupu podlahy a podložky pod podlahu.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář