< Zpět na blog

Vinylové podlahy Expona Domestic

Vinylové podlahy jsou aktuálně velikým trendem. Spojují v sobě totiž výhody laminátových a dřevěných podlah a tvoří jakýsi kompromis mezi nimi. Pokud se dříve nemohli majitelé novostaveb či bytů rozhodnout, jakou podlahou své bydliště opatří, dnes mají s vinylovými podlahami možnost získat podlahu, podobnou dřevěnému masivu, avšak za nižší cenu.

Je zřejmé, že podlahy z vinylu nejsou čistě z přírodních materiálů, nicméně po designové stránce se jedná o velmi věrnou napodobeninu, přičemž ztráta kvality či odolnosti není vůbec výrazná, ba naopak. Navíc se například vinylové podlahy Expona Domestic mohou pyšnit velmi tichým došlapem, což je z praktického hlediska vítanou vlastností.

Vinylové podlahy Expona se v současné době nabízejí ve 4 produktových řadách, které lze pomyslně rozdělit do dvou proudů. Ten první tvoří celoplošné lepené dílce, které představují kolekce Wood a Stone, druhá varianta je o plovoucích dílcích se zámkovým spojem z kolekcí SIMPLAY Acoustic CLIC a SIMPLAY CLIC 10. Pojďme si všechny kolekce nyní podrobně představit.

Vinylové podlahy Expona Domestic Wood a Stone

Vinylové podlahy Exponda Domestic z celoplošných lepených dílců se dle svého designového provedení dělí do dvou skupin. Kolekce Wood nabízí výběr z 32 druhů různých dřevin od buku či dubu, až po netradiční trendy dřeviny. Naopak ve variantě Stone se dočkáte kamenného vzhledu. Zvolit si můžete jeden z 15 vzorů.

Obě dvě kolekce mají dvoumilimetrovou montážní výšku, což je ideální míra pro zakomponování podlahového topení pod tuto podlahu. Přesuneme-li se na samotný povrch, nachází se na něm polyuretanová úprava, díky níž nabývá podlaha dobré pružnosti. Zároveň se tento materiál velmi dobře udržuje. Pokud je údržba správná a pravidelná, slouží polyuretan i jako ochranná vrstva.

Vinylové podlahy Expona Domestic jsou odolné proti vodě a vlhku, proto je vhodné jejich umístění do kuchyní či koupelen. Neztratí se však v žádném prostředí, nevyjímaje komerční prostory, kde existuje předpoklad vyšší zatíženosti.

Co se pokládky týče, celoplošné dílce se lepí k podkladu podlahářským lepidlem. Povrch musí být před položením vyrovnaný, suchý a zbavený jakéhokoliv prachu či nečistot.

Technické parametry:

Vinylové podlahy Expona Domestic Wood a Stone

Vinylové plovoucí podlahy Expona Simplay Acoustic

Plovoucí podlahy Expona se pokládají na kompozitní desku Simply Acoustic Clic, která zaručuje pevnost zámkových spojů Uniclic, jimiž podlaha drží pohromadě. Je tedy zřejmé, že k pokládce není zapotřebí žádného lepidla.

Plusové body získává tato deska za styl výroby. Nepoužívají se na ní totiž žádné ftaláty, ale bio-plastifikátory. Celý výrobní proces je veden v ekologickém duchu.

Plovoucí podlaha z vinylu Expona Simplay Acoustic má také skvělou zvukovou izolaci (útlum 20 dB). Podložka, která tuto vlastnost zajišťuje, je již implementována v dílcích. Zároveň je voděodolná.

Plovoucí vinylové podlahy Expona Simplay Acoustic naleznou využití jak v komerčních prostorách, tak v jakékoliv domácnosti. Bude zde tvořit jeden z dominantních designových prvků, a to díky jednomu z 24 dekorů kamene či dřeviny.

Technické parametry:

Vinylové plovoucí podlahy Expona Simplay Acoustic Vinylové podlahy Expona - detail struktury povrchu

Vinylové plovoucí podlahy Expona Simplay Clic 10

Zámkovou vinylovou podlahu Expona Simplay Clic 10 si vybírají ti, kteří hledají vysokou kvalitu, dostatečnou míru bezpečí a maximální komfort. Dobrou zprávou pro planetu Zemi je její stoprocentní recyklovatelnost.

Vzhledem k těmto svým vlastnostem se jedná o ideální podlahu do míst, kde se často pohybují děti. Vyrábí se totiž pouze ze surovin, jejichž původ je přesně známý a jistý. Žádné recykláty zde neobjevíte. Ve výrobním procesu se pracuje opravdu pečlivě, což dokumentuje tvorba podlah bez sražených hran nebo mikrohran. Tato místa jsou totiž nejčastěji těmi, ve kterých se nachází nejvíce špíny a bakterií.

Zároveň jsou tyto podlahy dostatečně odolné. Neuškodí jim ani například elastická kolečka z kolečkových židlí typu W.

Vinylové plovoucí podlahy Expona Simplay Clic 10 Vinylové plovoucí podlahy Expona - voděodolnost



Štítky: , ,

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář