< Zpět na blog

Seznamte se! V čem vynikají nové vinylové podlahy Arbiton Amaron s minerálním SPC jádrem?

Nastal čas představit si horkou novinku: plovoucí vinylové podlahy s minerálním jádrem, které na trh vlétly pod označením Arbiton Amaron. Dle tvrzení výrobce by mělo jít o krytinu mimořádně trvanlivou, rozměrově stabilní a v neposlední řadě ze 100 % odolnou proti vodě. Jaká ale skutečně je?

Inovativní směs pro optimální vlastnosti

Amaron – jak se nová kolekce vinylových podlah s minerálním jádrem od výrobce Arbiton nazývá – vychází z inovativní směsi moderních polymerů (založených na uhlíkových molekulách) a nerostných minerálů. Právě tato směs stojí za optimálními vlastnostmi krytiny. Výrobce naopak výslovně vylučuje obsah škodlivých změkčovadel a ftalátů. Důkazem, že to Arbiton s kvalitou nového přírůstku v nabídce myslí vážně, budiž až 20letá záruka.

Uzpůsobené srdci každého domova

Pro vysokou odolnost se SPC vinyl Arbiton hodí do většiny místností, včetně těch v domácnosti nejvytěžovanějších – obývacího pokoje a kuchyně. Ty bývají často spojené v jeden rozlehlý, otevřený prostor, který je extrémně vytěžovaný dvounohými i čtyřnohými členy rodiny. Právě zde nejvíc oceníte minerální jádro, které je extrémně odolné.

Dřevěná láska na první pohled

Ani sebelepší funkční vlastnosti z podlahové krytiny neudělají populární řešení do bytů a domů, pokud by design nestál za nic. Naštěstí, nové minerální vinylové podlahy z dílny Arbiton jsou k dostání pouze v nejkrásnějších strukturách dřeva, které dodají vašemu domovu útulnou atmosféru, pohodlí a nádech přírody. Z bohaté designové škály si jen stačí vybrat typ, který bude nejvíce lahodit vašemu oku a ladit s nábytkem a dalšími prvky interiéru.

Více o slazení podlahy se zbytkem interiéru si můžete přečíst v našem článku zde.

Stabilita a trvanlivost je základ. Jak si vedou minerální podlahy?

Mezi nejvyžadovanější vlastnosti podlah všeobecně patří rozměrová stálost. Ta je v případě vinylové podlahy Arbiton s minerálním jádrem (právě díky tomuto jádru) až dvojnásobná ve srovnání s konkurencí.

Z SPC jádra vychází také vysoce odolné zámky, které se podepisují na dlouhé trvanlivosti i při vysokém zatížení ve výše zmíněném obýváku, kuchyni nebo třeba na chodbě. A to navzdory moderní, slabé tloušťce dílců.

Vody se bát nemusíte

Molekuly H20 jsou strašákem mnoha druhů podlahových krytin i jejich majitelů. Zvlášť v případech, kdy jde o domácnost, kterou vedle dospělých obývají i malé děti s domácími mazlíčky, a riziko rozlitého nápoje na zem se závratně blíží ke 100 %. V této souvislosti vás plovoucí vinylové podlahy Arbiton s minerálním jádrem potěší, protože disponují 100% voděodolností. Nemusíte se zároveň bát poškození krytiny v důsledku častého mytí.

Zatopte si od podlahy

Stejně jako ostatní krytiny dnešní doby i SPC vinyl Arbiton je navržen pro montáž tolik populárního podlahového vytápění. Panely mají velmi nízký odpor a vyráběná energie „podlahovky“ je tak využívána s maximální efektivitou. Ušetříte tak nejen domácí rozpočet, ale i životní prostředí. SPC vinyl Arbiton snižuje emise CO2 až o 60 %, což v ročním úhrnu tvoří obrovské číslo – úbytek produkce 500 kg CO2 v jediné evropské domácnosti za rok. A to už není nezanedbatelné.

Technické parametry

Pro úplnost informací se ještě sluší shrnout všechny relevantní technické specifikace:

Rozměry:

1511 x 229 x 5 mm

Nášlapná vrstva:

0,55 mm

Počet lamel:

6

Podlahové vytápění:

Teplovodní i elektrické (podmínkou postupný náběh)

Povrchová úprava:

Dvojitá UV vrstva

V drážka:

Mikro V

Zámkový spoj:

2G Välinge (dlouhá), 5G Välinge (krátká)

Oblast použití:

23/33/42

Balení:

2,076 m2

Hmotnost balení:

20,76 kg

> Nabídka vinylových podlah Arbiton ZDE <

Tip na novinku: Vinyl Rigid

Jako zajímavou alternativu vám můžeme „ze stejného soudku“ s klidným pocitem na duši doporučit zbrusu novou SPC podlahu Vinyl Rigid. Ta kombinuje vynikající praktické vlastnosti, vysokou kvalitu i odolnost, a skvěle se tak hodí jak do novostaveb, tak i starých, rekonstruovaných obydlí. Vynikají snadnou montáží, nosné desky neobsahují chemická změkčovadla, a šetří tak životní prostředí. Prim hraje Vinyl Rigid co do odolnosti proti vlhku i teplu, a proto jej lze využít i v kuchyni nebo koupelně. Z široké škály barevných variant si vybere úplně každý – bez ohledu na to, zda jste konzervativní povahy, anebo máte rádi, když to doma svítí všemi barvami.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář