< Zpět na blog

Prodlužte životnost vinylové podlahy správným čištěním a údržbou

Vinylové podlahy patří k jedněm z nejoblíbenějších podlahových krytin vůbec. Důvodem jsou jejich skvělé vlastnosti, kterým se ostatní podlahy nedokáží vyrovnat. Patří k nim vysoká odolnost i snadné čištění. I přesto, že je jejich údržba nenáročná, bez pravidelné péče se neobejdou. Právě díky správnému čištění a údržbě se můžete těšit z podlahy, která bude i po několika letech stále jako nová.

Čištění x údržba

Existuje rozdíl mezi čištěním a údržbou? Ano. Jedná se o dvě odlišné činnosti. Pod pojmem čištění si můžete představit pravidelné vysávání a vytírání podlahy. Údržba spočívá ve vytvoření ochranného filmu na nášlapné vrstvě.

Čištění vinylové podlahy

Pokud chcete mít s podlahou co nejméně starostí, pak vás jistě potěší skutečnost, že čištění vinylové podlahy zvládnete levou zadní. Pokud podlahu čistíte denně, vystačíte si s vysavačem nebo teplou vodou s naředěným čistícím přípravkem, který podlahu zbaví prachu i usazené špíny.

Tip: Speciální čisticí přípravky

Při čištění podlahy vsaďte na speciální přípravky, které jsou určeny na vinylové podlahy. Tyto přípravky zajistí krásný vzhled i dlouhou životnost. Naopak se vyvarujte agresivních přípravků, které by mohly narušit povrchovou vrstvu podlahy a přinést více škody než užitku.

Údržba vinylové podlahy

I přesto, že pravidelná údržba podlahy vyžaduje čas, v budoucnu vám spoustu času ušetří. Jak je to možné? Díky ní totiž vytvoříte ochranný film odpuzující prach a nečistoty. Tento film zvyšuje otěruvzdornost krytiny, zlepšuje optiku a snižuje přilnavost nečistot, díky čemuž se nečistoty neusazují na podlaze tak snadno, jako bez ošetření.

Nejdříve čištění potom údržba

Před údržbou nezapomeňte podlahu důkladně vyčistit. Poté můžete použít speciální prostředky na údržbu a ošetření podlahové krytiny. Pokud byste přípravky použili na povrch, který není zbavený nečistot, vytvořil by se na nečistotách ochranný filma už byste je z podlahy nedostali. Jak často se doporučuje přípravek použít? Zpravidla jednou za měsíc.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář