< Zpět na blog

Na co si dát pozor při výběru vinylové podlahy?

Vinylové podlahy jsou velice oblíbené, protože mají mnoho výhod. Velice snadno se udržují, jsou vhodné pro alergiky, perfektně vypadají, snadno se dají v případě potřeby opravit, jsou vysoce odolné proti opotřebení, jsou rozměrově stálé a jsou vhodné pro podlahové topení. Kromě toho všeho jsou podlahy z vinylu také ekonomicky výhodné. Vinylové podlahy se skvěle hodí do bytů, komerčních provozoven, ale i do silně zatížených a výrobních prostor. Stačí si vybrat vhodný typ podlahové krytiny z vinylu a budete spokojeni po mnoho let.

Co znamená třída zátěže u podlahy z vinylu?

Při výběru rozhodně dejte pozor, jakou třídu zátěže volíte. Pokud zvolíte do bytu podlahy z vinylu s vyšší zátěží, nic zásadního se nestane. Když se rozhodnete pro vinylovou podlahu s nižší zátěží do výrobních prostor, kde je silné zatížení podlahy, problém je na světě. Jak se vyznat v třídách zátěže? Jednoduše.

Na co si dát pozor při výběru vinylové podlahy?

V úvodu jsme sice psali, že vinylové podlahy jsou vhodné pro podlahové topení. Je to sice pravda, ale musíte si vybrat vhodnou variantu. Je nutné zvolit podlahové krytiny z vinylu, které mají atestaci na využití podlahového vytápění. Nevhodné jsou celovinylové plovoucí podlahy, které mají vysokou roztažnost materiálu. Dokonce ani sami výrobci nedoporučují tento typ vinylové podlahové krytiny instalovat na podlahové vytápění.

Pokud si nejste jisti výběrem, zeptejte se nás. Rádi Vám poradíme.

Pozor na vhodnou pokládku vinylové podlahy

V případě pokládky na volno může dojít ke zvlnění podlahové krytiny a vytvoření nevzhledných boulí. Na podobné situace se nevztahuje reklamace, takže si raději dvakrát rozmyslete, jestli zvolíte pokládku na volno. Konec konců všichni úspěšní výrobci vinylových podlah doporučují vinylové podlahy fixovat nebo celoplošně lepit, aby nedošlo k poškození.

Připlaťte si za kvalitu, vyhnete se škodlivým ftalátům a dalším problémům

Poznat kvalitní vinylovou podlahu na první pohled není snadné. Pokud však budete vybírat podlahové krytiny u ověřených výrobců, nemůžete sáhnout vedle. Zejména evropští výrobci dbají na kvalitu.

U podezřele levných vinylových podlah hrozí nebezpečí, že obsahují zdraví nebezpečné ftaláty. Mnohdy také mají nekvalitně vyrobené lamely, nepřesné vinylové dílce a nekvalitní zámkové spoje. Všechny výše uvedené nedostatky ovlivňují celkovou kvalitu vinylové podlahy. Například kvůli nekvalitnímu zámku může při chůzi docházet k nepříjemnému vrzání a skřípání. Kromě toho může také dojít ke vzniku skvrn a zašlých spár mezi lamelami.

Guma způsobuje na vinylových podlahách barevné skvrny

Jestli máte v prostorách, kam plánujete položit podlahu z vinylu, nějaké gumové části dotýkající se podlahy, dejte si pozor. Dlouhodobý kontakt podlahy s gumou, voskovanými povrchy a dalšími nestabilními látkami, způsobuje neodstranitelné zabarvení. Pokud je nutné věci z uvedených materiálů mít v prostorách, kde je položená vinylová podlaha, využijte speciální podložky z PVC, polyuretanu, polyetylenu, polypropylenu nebo filcu.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář