< Zpět na blog

Vinylové podlahy se nedají položit všude. Kam se hodí a kde využít raději jinou krytinu?

K nejpopulárnějším druhům podlahových krytin již dlouhodobě patří vinylové podlahy, které mají celou řadu výhod a jednou z nich je i možnost jejich širokého využití v celé řadě různých prostorů. Přesto ale podlahy z vinylu nelze umístit úplně všude – v tomto článku jsme pro vás shrnuli základní informace o tom, do jakých prostorů se tento druh podlah hodí a kam byste jej naopak rozhodně dávat neměli.

Podlahové krytiny z vinylu jsou stále oblíbenější

Obliba vinylových podlah neustále roste, na čemž mají zásluhu jejich vlastnosti, jako je poměrně univerzální využití, snadná údržba, příjemný povrch, vhodnost i do místností s podlahovým vytápěním, jednoduchá instalace a mnoho dalších předností. Podlahy z vinylu se navíc vyrábějí v nepřeberném množství různých dekorů a motivů, takže si každý může najít přesně ten pravý vzor, jenž mu bude nejvíce ladit s interiérem jeho pokoje, ložnice či jiné místnosti.

Do jakých místností se vinylové podlahy hodí?

Obrovskou výhodou vinylových podlah je skutečnost, že je možné využít je téměř v libovolném vnitřním prostoru, ať už se jedná o domácnosti nebo komerční objekty. Kromě bytů a rodinných domů se tak podlahy z vinylu hodí i do různých kanceláří, obchodů, nákupních center, sportovních hal, nemocnic, ordinací, hotelů a průmyslových nebo výrobních budov.

Pokud jde o využití vinylu v domácnosti, tyto podlahy jsou vhodné nejen pro obývací pokoje, ložnice, dětské pokoje nebo předsíně, ale bez obav je lze umístit i do místností se zvýšenou vlhkostí, jako jsou např. koupelny nebo kuchyně. Zatímco v domácnostech se používají spíše vinylové dílce, v komerčních objektech se nejčastěji můžeme setkat s vinylovými rolemi, které jsou určené zejména pro větší prostory.

Díky svým jedinečným vlastnostem jsou vinylové podlahy ideální i pro místa s velmi vysokou vlhkostí – protiskluzové voděodolné vinyly tak svoje uplatnění najdou např. okolo interiérových bazénů, v šatnách a jiných lázeňských prostorech, naopak nehodí se do míst s vysokou teplotou nad 35 °C, tedy např. do sauny (teplota povrchu vinylové podlahy nesmí překročit hranici 27 °C!).

Kam naopak podlahy z vinylu nepatří?

V první řadě se podlahové krytiny z vinylu nehodí do žádného exteriéru – nejsou tak vhodné např. na terasu rodinného domu nebo na balkón. Dále se nesmějí používat v již zmíněných prostorách s velmi vysokými teplotami vzduchu. Problematické může být i jejich využití ve sklepech – tam se obvykle také nedoporučují, a to z důvodu kolísání teploty a vlhkosti. V každém případě, pokud byste si nebyli jistí, rozhodně se předem poraďte s odborníky – naši specialisté vám ochotně poradí a navrhnou ideální druh podlahy pro vaše potřeby.

Vyberte si z naší široké nabídky vinylových podlah

V našem obchodě najdete široký sortiment kvalitních a odolných vinylových podlah, vyrobených pouze z těch nejlepších materiálů. Nabízíme jak lepený, tak i zámkový vinyl, vybrat si ale můžete i z jiných druhů podlahových krytin – např. dřevěné podlahy, plovoucí podlahy nebo PVC. Ceník vinylových podlah naleznete zde.

Rádi vás po telefonické domluvě přivítáme v naší provozovně a vzorkovně v Praze 9.

Další články:

Potřebujete poradit?

napište nám > zavolejte: 603 279 682

nebo se zastavte osobně: Lovosická 439/42, 190 00 Praha 9

Jsme tu pro Vás a Vaše podlahy již 19 let!

Zavolejte. 603 279 682
Nebo se u nás zastavte. Praha 9 – Zobrazit celou adresu
Návštěva vzorkovny po telefonické dohodě.
Volejte prosím na tel. +420 603 279 682.
zavřít

Poptávkový formulář